30 Ekim 2009

Cumhuriyet Coşkumuz ve Nefes Filmi

Image Hosted by ImageShack.us
By embir

Tekrar merhabalarrrrr,

Dün yani 29 Ekim günü neler yaptım sizlerle paylaşmak istiyorum. Sabah trt 1'de canlı olarak yayınlanan resmi töreni izledik kujumla, yine gözlerim dolu dolu oldu. Türk yıldızlarının gösterisi bir harikaydı. Gösteriyi evimizin penceresinden de tv ile aynı anda izlemek süperdi. Sanırım 3 yıl önceydi bende resmi geçitte görev almıştım. (çalıştığım kurum resmi geçit töreninde yer alır ve her yıl personelimiz yürüyüşe katılır) çok farklı duygular içinde oluyorsunuz. Gururla yürüyorsunuz.

Öğlen arkadaşlarımız aradı uzun zamandır izlemek istediğimiz Nefes filmine bilet aldılar, kalabalık bir grup filmi izlemeye gittik. Mutlaka izlenmesi gereken, hatta dvdsinin film arşivinizde olması gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Çok ağlıyorsunuz, vatanı için şehit olan askerleri görünce ve ülkenin bugünkü halini düşününce içiniz acıyor ve kafanızda neden? nasıl? soruları büyüdükçe büyüyor. Bir daha yazıyorum, lütfen bu filmi izleyin.

Film çıkışı yürüyüş alanına gittik. Daha zamanımız vardı ve karnımızda acıkınca önce karnımızı doyurduk, oradan Ulus'daki 1. Meclisin önündeki kalabalığa katıldık. İnsanların son derece kibar olması, orada cumhuriyetimizi kutlamak için tek yürek olmaları harikaydı. Ellerimizde Türk bayrakları, meşaleler ve pankartlarla, marşlar söyleyerek yürüdük. Ben üzerime Türk bayraklı tshirtümü giymiştim. Fotolar çok iyi değil cep telefonuyla çektik ve ışık yeterli olmadığından çok net değiller ama yinede meşalelerin uzunluğunu görebilirsiniz. (kujum fotoğrafları çektiği için kolajda onu göremiyorsunuz ama ben varım) Bu tür kutlamaların daha da kalabalık olması gerektiğini düşünüyorum. Seneye daha kalabalık olalım tamam mı?

Yürüyüşün ardından da yıllardır gitmediğimiz Gençlik Parkına gidelim dedik. Hiç birşeye binmedik, yok zaten ben adrenalin meraklısı değilim, en son asansör denilen şeye bindikten sonra tehlikeli oyuncakları kullanmamaya söz vemiştim:) Gençlik Parkı yenilenmişti ve oraya gelenlerinde nasıl desem düzgün oluşları bizi sevindirdi. Yani bir ara içine girmek cesaret istiyordu.

İşte böyle evimize döndüğümde vücudumda bir ağırlık ve bununla tezat olarak ruhumda bir hafifleme vardı. Benim için çok keyifli bir gün oldu. Dilerim sizlerinde bayramı çok güzel geçmiştir.

Sevgiyle kalın.

29 Ekim 2009

Biri Beni Durdursun Canımmmm

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Valla bu blog özel gün çantaları yapan kızın bloğu diye anılacak sanırım, neyse ki fotoğrafını çekip kolaj yaptığım çanta sayısında azalma var. Çok az kaldı. Sonra azıcık keçe işine mi dönsem diye düşünüyorum. Zaten aklımda da daha farklı çalışmalar var. Zamanım olursa ilerleyen günlerde daha güzel ve farklı çalışmalar yapacağım.

Gerçi önümüzdeki dönem seyahatlerimde giderek artacak ama Ankara'da olduğum zamanlarda gündüz çalışıyorum, akşam mesai sonrasında, program yapmadıysak ve evde oturacaksak evimin işlerini yapıyorum (çamaşır, ütü, yemek vb) vaktim kaldıysa ve yorgun değilsem sizleri ziyaret ediyorum, burası için ve 10marifet için yazı hazırlıyorum, kendimce hobilerimi yapıyorum ve günümü sonlandırıyorum (dinlenmem lazım değil mi canım, robotta değiliz yani)

Konumuza dönecek olursak bu özel gün çantasını teyzem için yapmıştım. Suna teyzecim umarım süslü çantanı beğenmişsindir. Daha önce burada yayınladığım mor çantamın benzeri, pembe polar üzerine çalıştım. İçine istediğini koyabilsin diye kapaklı yaptım, kapağının üzerine pembe pulları diktim, altına da cırt bant yapıştırdım. Ha birde üzerindeki çiçekler var. Kumaş üzerine işlenmiş çiçekleri kesip kenarlarından diktim. Oldu da bitti.

(Bu yazımı hafta sonu hazırladım)

28 Ekim 2009

Karanlıkları Aydınlatmak İçin Cumhuriyet Yürüyüşü ve Bayramımız Kutlu Olsun

Image Hosted by ImageShack.us
by embir

Offf pofff yaklaşık 1 saattir şu fotoğrafı yüklemek için uğraşıyorum. ImageShack bir türlü upload edemedi. Neyse sinirlenmiycem ve yazımı hazırlayacağım, o inatsa ben daha inadım:)

Bugün öğlen Sakarya Caddesinde elime tutuşturulan broşür, nerede? nasıl? sorularıma cevap verdi. Bende onu arıyordum, ayağıma geldi. Broşürdeki bilgiyi buradan sizlerle de paylaşmak istedim. Ankara'da yaşayanlar ya da 29 Ekim'de Ankara'da olacaklar için yazıyorum.

29 Ekim 2009 tarihinde Ulus 1. Meclis önünde saat 19.30'da toplanıyoruz. "KARANLIKLARI AYDINLATMAK İÇİN CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ"ne herkesi meşaleleri ile birlikte bekliyoruz. Yani ben ve kujum katılacağız. Cumhuriyetimizin 86. yaşını beraber kutlamak isteyen arkadaşlarım sizlerde orada olun. Yürüyüş saat 20.30'da başlayacak, yürüyüş güzergahı şöyle; Ulus 1. Maclis, Ankara Garı, Tandoğan Meydanı, Gençlik Caddesi ve Anıtpark...

Daha detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Hepimizin CUMHURİYET BAYRAMI'nı kutluyorum.
Ülkemi çok seviyorum, Türküm, Doğruyum, Çalışkanım...
Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize, cephe gerisinde canla başla çalışan vefakar Türk kadınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve elbette Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'e sonsuz saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu vatan sizlerin sayesinde vatan olmuştur. Bunu unutanlara hatırlatmakta yarar var!!!

Sevgiyle kalın.

27 Ekim 2009

Sünger Bob Yaptım

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Sünger bob yaptım:)) demek canım sıkkınmış ne yapsam diye düşünürken de bunu yapmışım, sanırım geçen ay yapmıştım bunu. Temizlik bezinden kestim, asetat kalemiyle süngerin boşluklarını yaptım. İçine de elyaf ve lavanta doldurdum.

Buradan da sünger bob'un yani sponge bob'un sayfasına bakabilirsiniz.

(Yazımı hafta sonu hazırladım, siz okuduğunuzda sanırım ofisde çalışıyor olacağım:))

26 Ekim 2009

1 liraya 1 dakikada 2 adet saç bandı yaptım

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Evet başlığı doğru okudunuz. Bu saç bandını 1 dakikada yaptım. Hatta daha kısa sürede bile olabilir. Ankara'da yaşayanlar İzmir Caddesindeki Erdoğan Düğmeyi bilir. Hobi malzemelerinin satıldığı bir mağazadır. Keçe arayanlarda oradan alabilirler.

İşte geçen sene orada neler varmış diye bakınırken bir baktım mor/pembe arası süslü bir lastik, o zaman metresi 1 liraydı ya da aklımda öyle kalmış. Ondan 1 metre almıştım. Unutmuşum kalmış, annemlere giderken elime geçince aldım yanıma, lastiği ikiye kestim ve kenarlarını diktim. Memacım da benim gibi pembe, mor hastasıdır. Dedim anneme giderken bunu da götür, memacığıma ver.

Sonuç: 1 liraya 1 dakikada 2 adet saç bandı yaptım:)) Bir ara yine gideyim de bakayım benzer lastiklerden alıp üstlerini de süsleyim, azıcık kokoş olsunlar.

(Hafta sonu müsait olduğumdan yazıyı önceden hazırladım)

25 Ekim 2009

ÇÖP KAMYONU KANUNU

Yine bana mail gelen ve beğendiğim bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Kadın taksiye binmiş ve hava alanına gitmek istediğini söylemişti. Sağ şeritte yol alırken siyah bir araba park ettiği yerden aniden Taksi kaydı, ama diğer arabaya çarpmaktan kıl payı farkla kurtuldu. Siyah arabanın sürücüsü camdan başını çıkarıp bağırmaya ve küfretmeye başladı.

Taksi şoförü ise gayet sakin ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı. Kadın bütün bu olanları şokunu yaşarken, taksi şoförünün tavrına daha da şaşırmıştı.

Sordu: "Neden böyle davrandınız? Adam neredeyse arabanızı mahvedip ikimizi de hastanelik edecekti."

Taksi şoförü gülümsemeye devam ederek: "Çöp Kamyonu Kanunu" dedi.

Kadın: "Çöp Kamyonu Kanunu?" diye sordu, anlamamıştı.

Şoför açıkladı:"Pek çok insan, çöp kamyonu gibidir. Her tarafta içleri çöp dolu olarak dolaşıyorlar; kızgınlığı, öfkeyi ve hayal kırıklığını biriktiriyorlar. Ancak doldukça çöpleri bırakacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar. Bu bazen ben, bazen de siz olabilirsiniz. Kişisel almayın. Sadece gülümseyin, onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin. Onların çöpünü alıp işyerinize, evinize veya sokaktaki diğer insanlara dağıtmayın."

Başarılı insanlar, çöp kamyonlarının günlerini mahvetmesine ve ellerine geçirmesine izin vermezler. Hayat sabahları pişmanlıklarla uyanmak için çok kısa, dolayısıyla "size iyi davranan insanları sevin, iyi davranmayanlar için iyi temennilerde bulunun."

Hayat, "%10 " unla ne yaptığınız, "%90 "nını nasıl alıp karşıladığınızdır...

Mantarlı Özel Gün Çantası

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Üzgünüm ama yine özel gün çantası ile karşınızdayım. Bu seferki mantarlı oldu. Mantarların içine lavanta doldurdum. Çoktan sahibine gitti bile. Umarım beğenmiştir. Bizim sülalede özel gün çantası olmayanı aforoz edecekler galiba :))

Dün bir tane çanta diktim, elim alıştıkça daha güzellerini yaparım diye düşünüyorum. Bir ara fotoğrafını çekip onu da sizlerle paylaşacağım. Aslında dün bütün malzemelerimi serdim ne yapsam, onu mu bunu mu diye karar veremedim. Bir de ben ya güzel olmazsa diye kesmeye korkuyorum. Çünkü ben kalıp falan kullanmıyorum. Aklıma geliyor öyle bodozlama dalıyorum. Tam bitti derken aaa şurasını nasıl yapıcam ben şimdi oluyorum. Yada yaparken aklıma yeni şeyler geliyor, bu arada geri dönüşü olmayan bir yola girdiysem haydaaaa deyip ordan burdan nasıl yaparım da bunu eklerimi düşünüyorum. Bütün malzemeler ortalıkta olunca nereden başlayacağımı da bilemiyorum. Ortalık çok kalabalık olduğu için rahat hareket edemiyorum, falan falan derken işte koca bir günde istediğim performansı alamadan günü bitiriyorum. Ay ne olacak benim bu halim?

Meral annemler bugün bize gelecekler, ben şu dağıttığım odayı toplayım, sonrada atıştırmalık mamalar hazırlayayım. Hoşçakalınnnnn.

24 Ekim 2009

Annemden Bebek Yeleği

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Bugün kuzenimin düğünü var, orada olamadım ama kalbim onlarla... Baytuncuğum nice güzel seneleri Server ile birlikte bir yastıkta ve her daim mutlu olarak yaşayın diyorum. Annem ve abim düğün için Almanya'ya gitmişlerdi, 1 hafta daha orada olacaklar, döndüklerinde düğün videosunu izlerim artık...

Konumuza dönecek olursak, bu bebek hırkasını annem örmüştü, aslında fotoğrafını çekeli çok oldu ama ben cep telefonumla çekince aktarmayı unutmuşum. Nasıl yaptığını bilmiyorum ama şekil itibariyle çok beğendim. Azıcık süslense sanki daha havalı olur değil mi?

23 Ekim 2009

Özel Gün Çantası Set Olursa Nasıl Olur?

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Efendim çoook önceleri özel gün çantasının setini yaptığımı demiştim ammavelakin paylaşmak bugüne nasipmiş:))

Şimdi bu set nasıl oluyor diyorsanız hemen açıklayayım. Özel günleri ağrılı, sancılı geçenler var ise onlar için setin en küçük parçası üstten kapaklı ve cırt bantlı olarak tasarlandı, içine ağrı kesicisini, mide ilacını vb koysun diye. Yani amacımız bunun içinde ilaçlarımızı muhafaza etmek:)

Bir diğeri ise hijyene önem veren ve her daim taze olmak isteyenler için (allahım sanki reklam metni yazıyorum) kendisi ince uzun ve ilaç çantası gibi kapaklı ve cırt bantlı, bu çantayı çantanızda her gün taşıyabiliyorsunuz:)

Sonuncusu ise artık bildiğiniz, hatta bıktığınız klasik özel gün çantası...

Kenar süslemesini kalın atkı ipini fırfır yaparak diktim. Artık adı neydi bilmiyorum demeyeceğim öğrendim zürafa dikişi ile de birleştirdim. Bu bilgi içinde nokur'a çok teşekkürler.

ZENGİNLİK

Image Hosted by ImageShack.us


Yine bir maili sizlerle paylaşmak istedim. Ben çok güldüm bakalım siz ne yapacaksınız? Önceden söylüyorum terlik fırlatmak yok:))


Yaşlandıkça zenginleştiğinizi biliyor musunuz?

Uzunca bir süreden beri
Saçlarınızda Gümüş,
Dişlerinizde Altın,
Böbreklerinizde Taş,
Kanınızda Şeker,
Ayaklarınızda Kurşun,
Damarlarınızda Demir,
birikiyor.
Sonu gelmez bir "Tabii Gaz" stoku da cabası

Böyle bir servete sahip olduğunuzun farkında mısınız? :)))

22 Ekim 2009

Missss missss çileklerim

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Mis gibi çilekler yaptım ama kendim için değil. Kendime de daha sonra yapıcam. Bu memacığım içindi. Tabi bunu alabilmesi için Fransa'dan Almanya'ya geçmesi gerekecek:))

Daha önce 10marifette yayınladığım ve buradan pdfini indirebileceğiniz çileklerden yaptım. Hemde pembe temizlik bezinden:))

Minik bir yarım daireyi katlayıp kenarından dikiyorsunuz. Farklı bir renkle ki ben simli sarı ip kullandım minik minik dikip çileğin beneklerini yapıyorsunuz. İçini doldurup, kenarlarından büzerek dikiyorsunuz. Üzerine de yeşil keçeden yapraklarını yapıp diktiğinizde çileğiniz tamamlanıyor.

Elimde daha önce bir yerlerden söktüğüm kurdelalardan vardı. Onlardan birisini de alıp iki çileğin uçlarına düğümledim.

Ha bu arada önceden de belirttiğim gibi benim çileklerim lavanta kokuyor:)

Merhabanın anlamı ve benden size merhaba

Merhaba

Uzun zamandır ihmal ettiğim bloğuma kocaman bir merhaba ile başlamak istedim. Tamda bu sırada inboxıma düşen bir mail bunun üzerine cuk oturdu:)

Hiç düşündünüz mü yada bilen var mı içinizde 'merhaba' ne anlama geliyor diye?

Çok ilginç bir o kadar da hoş ve sıcak bir anlamı varmış meğer.
'merhaba' aslında Farsça kökenli olup 'benden size zarar gelmez' anlamına geliyormuş.

Çok hoş değilmi?

Bunu öğendikten sonra karşımdaki insana merhaba demek daha bir anlamlı oldu benim için.

Bu mesajı okuyan herkese benden "Merhaba"

20 Ekim 2009

Kültür Üniversitesindeki Öğrencilerin Tasarımları

Image Hosted by ImageShack.us

By embir

Hani Ramazan Bayramından önce İstanbul'a gitmiştim ya, hani sel afeti sebebiyle orada görev yapmıştım da oradan da Kültür Üniversitesinde yurdun dört bir tarafından gelen öğrencilerle güzel bir projeye imza atmış, onlara eğitim vermiştik. Hah işte orada kampüsün içinde öğrencilerin yaptığı ilginç çalışmaların fotoğraflarını çekmiştim. Cep telefonumla çektiğimden aktarmayı unutmuşum, geçenlerde aklıma geldi de işte nihayet karşınızdalar efendim.

Ne kadar şirin şeyler tasarlamışlar değil mi?

19 Ekim 2009

Bu Çanta Annem İçin

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

O kadar çanta diktim bir tane de anneme dikeyim dedim. Ama onun ki özel gün çantası değil haliyle:)) İlaçlarını içine koysun diye yaptım.

Siyah polar ile çalıştım, üzerine metalik gri boncuklar diktim, kapak kısmına da şerit pul geçirdim, altına da cırt bant ohhh sen sağ ben selamet bitti gitti:)) Valla gitti, annem gitti çanta da onunla gitti ama ay sonunda gelecekler:))

Dün akşam ki (aslında bu yazıyı gece hazırlıyorum ama siz okuduğunuzda dün olacak) tabu sonucu da kızların galibiyeti ile sonuçlandı. Bunu saymayız tekrar oynayacağız deselerde hasta olmama rağmen erkekleri yenmiş olmanın verdiği hafiflikle uçarak evime döndüm. Bir tabu maceramızı kaydedip, sonrasında deşifre yapıcam ve yayınlayacağım, çünkü çene ve karın kaslarım hala ağrıyor, ayyyy çok güldük yaaaa:))))

18 Ekim 2009

embir tacını süsledi

Image Hosted by ImageShack.us

By embir

Arkadaşlar bugün pazar ve hasta olduğum için evde pek bişi yapmadım. Bende daha önce yaptığım ve fotolarını çektiğim çalışmalarımı düzenledim. Onların yazılarını da hazırlayacağım, her gün için bir yazı eder bana 12 gün. Otomatik olarak her gün yayınlanacaklar, bende bu arada iyileşip yeni ciciler yapmaya başlayabilirim diye düşünüyorum.

Sevgili Biluncuğumun yaptığı şahane taçların yanında benimkinin lafı olmaz elbette ama bende bir tane tacımı süsleyim dedim. Meşhurrrrr yakma şifondan yapılan çiçekten yapmıştım, öylece kalmış. Dedim şunları bir dikeyim, ortasına da inci olsun. İşte bu kadarcık, hazır tacımın üzerine peligomla yapıştırdım oldu işte:))

Siz benim tacıma bakmak yerine Biluncuğumun şık taclarına bakın bence, bakmakla da kalmayın o güzel çalışmalardan sipariş verin.

Haydi kalın sağlıcakla, zira benim de dışarı çıkmam gerekiyor. Uzun zamandır ertelenen bir kısır partisi eşliğinde yapacağımız tabu müsabakası ve alıncak bir rövanşımız var. Üzerine de bir jenga yaptık mı benden iyisi olmaz. Ha bu arada hasta olduğum için yenilirsek de bahanem hazır :)) Dayan asucum yettimmm:))

17 Ekim 2009

Gamlı Özel Gün Çantam Oldu

Image Hosted by ImageShack.us

By embir

Daha önce 10marifet'te Gamlı Baykuş isimli yazımda paylaştığım bu baykuştan yapmak bana farz olmuştu. E bende yaptım tabi. Keçe ve polar ile çalıştım. Arkasına da bir kesik attım, oradan içine koyacağınız malzeme ile kendisi özel gün çantası olacaktır.

İsmi Gamlı Baykuş, kullanım amacı umarım gamlı olmaz:))

Gamlı Baykuşumu pasajımda satışa sundum.

Sevgiyle kalın.

14 Ekim 2009

Bir sorum olacaktı

Merhaba arkadaşlar,

10marifetteki 2009 sonbahar yarışması hızla devam ediyor, buralara fazla uğrayamadım. E birde annemler yurt dışına gidecek diye ha babam de babam özel gün çantası yaptım:)) Yarında Afyon'a gidiyorum ama cuma akşamı evime dönücem.

Sizlere birşey danışmak istiyorum. Bir tanıdığımın elinde osmanlı armalı antika bir halı varmış ve satmak istiyormuş. Eğer bildiğiniz antikacı falan varsa bana mail atabilir misiniz? Senin blogdan yazıp bir sorar mısın dediler. Bende tamam dedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hepinize öpücüklerimi gönderiyorum, haydi kalın sağlıcakla...

11 Ekim 2009

Çiçekli Özel Gün Çantası

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Madem benim çantalarımdan sıkılmadınız o zaman devam edelim:) Yine polar ile yaptım bunu hatta bir arkadaşıma hediye olarak verdim bile. Dün akşam annemdeykende aynısını pembe polar üzerine yaptım o da şirin oldu. Onu da teyzeme hediye edicem.

Yapılışına gelince; öncelikle polarımı kestim boyutları da yaklaşık 15 cm 23 cm gibi oluyor. Kapak kısmı için şu hala adını bilmediğim iğne ile dikme işini yaptım. Sonrada tığ ile zincir çekip battım. Bunu 3 sıra yaptım fena olmadı:)) Hikmet teyzenin verdiği çiçekli peçete vardı. Peçetenin dört tarafına bu çiçekler işlenmişti. Etrafından kesip çıkarttığım çiçekleri polarına diktim. Sonra poları katlayıp yanlarını da diktim. Ortasına da cırt bant yapıştırdım. Sanırım çantalar bu şekilde daha rahat kullanılıyorlar.

Annemlerin gitmesine 2 gün kaldı yani harıl harıl bişiler dikiyorum. Azıcıkta yakma çiçeklerden toka yapsam süper olacak. Haydi bana müsaade, öpücükler gönderiyorum.

10 Ekim 2009

Siyah Saten ile Kutu Kapladım

Image Hosted by ImageShack.us

By embir

Özel gün çantalarımın aralarına başka işler serpiştiriyorum ki canınız sıkılmasın. Hep aynı şeyler demeyin tamam mı?

Kendisi ayakkabı kutusuydu. Bende onu saten mi ipek mi işte öyle bir kumaş ile kapladım. İtiraf ediyorum iç kısmını kaplamadım. Bu sefer poligom yerine sıcak silikon kullandım ve parmaklarımı yakmadan kaplama işini tamamlayabildim.

Tam olarak bitmedi yani üzerine yeşil renk bir kurdela yapıştırmak istiyorum. Onun yerine kırmızı kurdela koydum (aslında kurdelasız bunu fotoğraf üzerinde yaptım) içine de özel gün çantalarımı yaparken kullandığım kurdelalar, kordonlar, boncuklar vb koydum. Birazdan evden çıkıcam, anneme gideceğiz. Şimdi yeni özel gün çantaları için kesim yapıyorum, orada da dikerim artık.

08 Ekim 2009

Embir Çilekli Özel Gün Çantası Yaptı

Image Hosted by ImageShack.us
By embir


İşte yeniden çıktım karşınaaaa :)) ve bende yeniden özel gün çantam ile karşınıza çıktım. Bu seferki sanki daha bi şirin oldu :)) Keçeden çilekler yaptım içlerinide doldurdum. Pofidik pofidik oldu.

Bu çantamı kapaklı yapıp içine de cırt bant yapıştırdım, yani isteyen ped koyar, isteyen ilaç, isteyen makyaj malzemesi, isteyen...

Ya ben bunlardan yapıp pasajıma da ekleyeyim belki almak isteyenler çıkar değil mi?

05 Ekim 2009

Embir Sonbahar Yarışmasına Katıldı

Image Hosted by ImageShack.us

By embir

10marifet Sonbahar Yarışmasına bugün itibariyle start verdi. Bende hafta sonu yemedim içmedim çalıştım :))

Şaka bir yana oldukça az malzeme ile sonbaharı anımsatan bir abajur başlığı yaptım. Nasıl yapıldığını okumak isterseniz burayı tıklamanız yeterli. Hatta 10marifet üyesi iseniz ve en az 3 yazınız yayınlandıysa sizde bu yarışmaya katılabilir, beğendiğiniz yazıların yanındakı yıldızı bir kez tıklayarak tutabilirsiniz (ben ip ucunu vereyim de)

04 Ekim 2009

Pembeli Morlu Özel Gün Çantam

Image Hosted by ImageShack.us
By embir

Benim özel gün çantalarım bitmek bilmiyor efendim :)) Bu sefer ikisi bir arada olsun dedim. Pembe renk olan aslında şalımdı ama bir iki kez kullanmıştım. İşte o şalımdan bir parça kesip yaptım. Ağız kısmını da adını bilmediğim şu fırfırlı atkı yapılan iple süsledim. Üzerine ise kurdela geçirip diktim.

Diğer çanta ise annemle aldığımız ve minder falan yaptığımız polar kumaştan artan hatta tam ortasındaki çiçeği kesip çantanın reklamını kapattığım kumaştan oldu. Kumaş zaten desenli diye fazla bişi yapmadım. Ağız kısmını saten kurdela ile diktim. Oldu da bitti....

03 Ekim 2009

Sergun'un Kelebeklerinden Magnet Yaptım

Image Hosted by ImageShack.us

By embir
İnanılmaz derece sinirlendim. Ya yazımı yazdım hazırladım. Gönderdim. İlk paragraf en altta çıkmış. Onu düzelttim tekrar kaydettim yazı mazı yok. Sinir oldum. Ne oluyor burada böyle???

Offf pofff tekrar yazıyorum. Sevgili Sergun kelebek şablonlarını bizlerle paylaşmıştı ya, işte ben o şablonları kaydettim. Sonra photoscape ile sadece dış çizgilerinin gözükmesini sağladım. Spiral kapağına çıktı aldım. Kenarlarını kesip plastik magnet ile buzdolabı süsü haline getirdim.

İşin püf notkası şablonları alıp kesip kalıp hazırlamak yerine direkt çıktıyı kullanabilmem oldu. Sizlerde bu şekilde yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken husus yazıcı sıcak olduğu için plastik vari kağıtları azıcık deforme edebiliyor :))

Ne güzel yazmıştım ama gitti işte, bununda idare edicez. Gidip 10marifet yarışması için hazırlanmam gerekiyor. Mutlu hafta sonları diliyorum arkadaşlar.

02 Ekim 2009

Ayakkabılı Özel Gün Çantam

Image Hosted by ImageShack.us
By embir
Yine yeni yeniden özel gün çantası yaptım. Her akşam bir adet yapıyorum. İnanılmaz hoşuma gidiyor. Her yaptığım bir öncekinden daha farklı olmaya başladı. Şimdi elimde olan ayyy çok şeker. Bitsin bir de toplu foto çekicem. Sanırım 10 tane oldular. E artık yeter değil mi?

Bunu da polar kumaş ile yaptım. Üzerine ayakkabı işledim. Hikmet teyzenin verdiği dantelli bandın altına üstüne ve ortasına ip geçirdim. Oldu da bitti. Bunların en eğlenceli tarafı ise hepsini elimde dikmem. Makineniz olmasa da bunlardan yapabilirsiniz.

Haydi hoşçakalın...

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...