31 Aralık 2009

Mutlu Yıllar

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Merhabalar,

Yazım fotosuz olmasın diye son yaptığım maskemi de ekleyeyim dedim. Maske için bişi demiyorum diğerleri gibi yaptım:))

Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu, neşeli, eğlenceli, şanslı, başarılı, bol paralı, bol craftlı, bol kahkahalı, sevdikleri ve onları sevenlerle geçirecekleri süper bir 2010 yılını doya doya yaşamalarını diliyorum. E daha ne olsun? Ha bir de piyango bileti alanların şans yüzüne gülsün diyorum.

Haydi kalın sağlıcakla...

Sevgiler

Embir

30 Aralık 2009

e yani yine mi:))

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Valla yine:))

Bu sefer ki günlük özel gün çantası:) Siyah polar ile yaptım. Kapak kısmını ise simli iple ördüm ve yapıştırdım. Cırt bantlarımı da yapıştırdım işlem tamamdır:))

Bu çantaları yapması eğlenceli ve kısa sürede yaptığım için bana çok eğlenceli geliyor. Bundan sonra aklımda yeni bir seri üretim var. Bakalım ne zaman yaparım.

Yine Maske Yaptım

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Yine bir maske ile karşınızdayım. Bizim ev yılbaşında pek bi eğlenceli olacağa benziyor:))

Bu da diğerleri gibi sertifika kağıdına basıldı. Mavi oje ile boyadım. (iyi ki almışım) Üzerine de oje kurumadan simlerden döktüm. Lastik ile tamamladım.

Sanırım bunun kalıbı yüzüme daha iyi oturdu. Fotoğraflar eğlenceli olsun diye azıcık komik efektler ekledim:))

28 Aralık 2009

Batman Mask

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Yarasa adam maskesi yaptım. Yine eski araştırmalarımdan vakti zamanında kaydetmişim bu sebeple link veremiyorum:( Beyaz sertifika kağıdına maske şablonunu bastım. Kestikten sonra siyah oje ile boyadım. İki yanını delgeç ile delip lastik ile maskemi tamamladım. Bu maske kujum için, benim maskım pembe hatta fuşya rengi tüyleri olan...

Hepinize muhteşem bir hafta diliyorum.

Sevgiyle kalın.

25 Aralık 2009

Süper Yaka

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Merhabalar,

Haftanın son gününe geldik, benim için çok hızlı geçti. Sadece bu hafta değil, birkaç yıldır zaman nasıl geçiyor anlamıyor. Bir bakıma güzel bir şey olsa da (demek ki yapacak çok işim var ve zamanı anlamıyorum)bir taraftan da zamanı doya doya yaşayamıyorum diye düşünüyorum. Hoş zamanım çok eğlenceli geçiyor, işimde ve özel hayatımda mutluyum, e sanal hayatımda güzel ama yine de geçen zamanı azıcık yavaşlatmak fena olmazdı...

Konumuza gelecek olursak, bu benim çok sevdiğim bir dantel boncuk, pul ve inci işlemeli yaka. Bunu annemden almıştım. Gençliğinde ördürmüş. Örenin emeğine sağlık diyorum. Nasıl yapmış maşallah demek lazım. Bu güzelliği sizlerde görün istedim. Şimdiden herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum.

23 Aralık 2009

Çakmağımı Kokoş Yaptım

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Görenler gülüyor, ay bu ne diyor, ocak çakmağı diyorum. Neyse kullanan ben olunca yadırgayan olmuyor:)) yine yapmışsın yapacağını diyorlar. Yazın Eskişehir'den almıştım. Renk pembe olunca daldım hemen. Benden görünce bir iş arkadaşımda aldı. Herkes ne laf etti, yazık kızcağız bir daha kullanamadı. Kocaman çantada bulması kolay oluyor işte. Dahası geçenlerde akşam elektrikler kesildi. İşten eve geldik evde de kesik. Apartmanda eve çıkana kadar onun sayesinde aydınlandık.

Hafta sonu markasını kapatayım dedim. Aldım pullarımı bir yüzünü kapladım. Kujum ne biçim yapmışsın düzgün olmamış dedi. Ben daha güzel yaparım deyince tamam dedim, kalan kısmını sen yapda marifetini görelim. Bu sefer yan çizdi. Zamanım olsa senden alasını yaparım ama vaktim yok dedi. Kesinlikle her tarafını kaplamam gerekiyor. Yakın zamanda yaparım.

Bu arada bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Yılbaşında ofise çekiliş yapıcaz. Ben ortaya bir fikir attım. Çekilişi önce yapmayalım dedim. Herkes bir hediye getirecek, hediyelere sayı verilecek ve yılbaşında çekiliş yapılacak. Kim hangi sayıyı çekerse o hediyeyi alacak. Bu durumda alacağım hediyenin iki cinse de hitap etmesi gerekiyor. Kupa almayalım herkesde çok var denildi. Acaba ne alsam? Aklınıza gelen alternatif bir hediye varsa lütfen yazın. Çok az zaman kaldı. Hala hediyeye karar veremedim:(

22 Aralık 2009

Boncuk Kız Yaptım

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Daha önce burada görüp 10marifette yayınladığım boncuk kızdan yaptım. Bu ilk denememdi, hemen Meral anneme hediye ettim. Aslında bunlardan iki tane yaptım, ikincisi daha bi safinaz oldu (ince uzun) iki tanesininde iskeletini yaptım, saç yapıp giysi dikmem gerekiyor.

Nasıl yaptım hemen anlatayım. Ahşap boncuğa asetat kalemi ile yüz çizdim. Sonra 0.8mm teli ikiye katlayıp boncuktan geçirdim ama bir kısmını boncuğun üst kısmında bıraktım. Kalanı ile kol ve bacakları yaptım. Sonra Meral annemin ördüğü bu şaldan artan ip ile tüm vücudunu sardım. Saçlarını da yaparken kafanın üzerinde bıraktığım telden yararlandım. Onu azıcık genişletip ipi gönlünce sardım. Polardan da iki yuvarlak kestim elbisesini yaptım. Kokoş olması şart diye boncuk ve payet ile saçını ve elbisesini süsledim, oldu da bitti.

Yapması çok eğlenceli, bence sizde denemelisiniz.

Sevgiler.

21 Aralık 2009

Zeynep'ten Hediyeli Yarışması

Zeynep yani Zeynep'in Marifetleri ile tanışmam mail ile oldu. Kendisi yeni bir bloğ kuruyordu bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışmıştım. Henüz Zeynep ile yüzyüze gelemedik ama netten tanıdığım Zeynep, çok kibar, anlayışlı ve üretken bir arkadaş (canım benim)

Sevgili Zeynep bloğunda bir yarışma düzenlemiş, yarışmaya katılmak için burayı tıklayın, onu izlemeye alın (izle yazan yere tıklayıp takibe alın) bloğunuzda yarışmadan bahsedip yine aynı yere yorum bırakın. Canım benim benden de bahsetmiş, kibar insan....

Siz en iyisi burayı ziyaret edin ve detayları daha ayrıntılı öğrenin arkadaşlar.

Sevgiler...

Yılbaşı Maskım

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Merhabalar, herkese mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum...

Hani geçen hafta başında yayınladığım pembe tüğlü tacım vardı ya, işte bu da onun takımı olan maskem. Nasıl yaptığımı da hemen paylaşayım. Paylaşmadan da geçenlerde gelen bir yorum vardı yayınlamadım ama buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizlerinde bildiği gibi ben burada yaptığım ya da bana hediye edilen, annemlerin falan yaptığı çalışmaları yayınlıyorum. Kendi yaptıklarımı da hep yazarım, nasıl yapılıyor dilim döndüğünce anlatırım. Neyse örgü ile aram iyi değildir, nasıl yapıldığını yazamıyorum. İşte birisi ki kendisi adsızdı tutmuş nasıl yapıldığını bilmiyorsanız neden buraya koyuyorsunuz demiş. Blog benim canım ne isterse yaparım. Beğenmeyen okumaz zaten. Onca örgü siteleri var, kaynak bile göstermeden resim ekleyip duruyorlar, durup benden hesap sorması ilginç geldi doğrusu. Neyse işte içimde kalmasın dedim, paylaştım. Şimdi konumuza dönelim.

Netten bulduğum (link veremiyorum eskiden kaydetmiştim) maske örneğini sertifika kağıdına çıktı aldım. Kestikten sonra, uçuk pembe oje ile boyadım. Kuruduktan sonra pembe pullarla göz çevresini süsledim. Şu benim meşhur temizlik püskülümden yolduğum tüğleri bir kenarına yapıştırdım. Bir küpenin metalini kopartıp tüğlerin alt kısmına taşını yapıştırdım. Delgeç ile maskenin iki yanını delip silikon lastik taktım. İşte bu kadar.

Bu hafta sonu yaptığım ciciklerimi de hafta içinde sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Haydi kalın sağlıcakla...

20 Aralık 2009

Pazar Eğlencesi Embir'in İdrak Yolları Tıkanıklıkları-1 :)

Merhabalar, keyifli pazarlar diliyorum,

Benim zaman zaman idrak yollarımda tıkanıklık olur, pek bi şaşkoloz olurum. İşte onlardan aklıma gelenleri sizlerle paylaşmak istedim. Hatta bunu ben mim yapayım ve isteyen arkadaşlarda yaşadıklarını yayınlasın.
Başlayalım benim idrak yolları tıkanıklıklarıma... Konumuz güzellik. Ehemmm, her kadın kendisine bir şekilde bakım yapar. İşte size benim güzellik uğruna yaptığım idrak yolları tıkanıklıklarımdan bir demet...

Saç maskesi yapıcam daha lisedeyim ya da en fazla 20 yaşında falanımdır. Yumurta sarısı zeytinyağ ve limonu karıştırıp saçına sürüyorsun bekleyip yıkıyorsun. Bunu okudum bir yerden, sonra deneyeyim dedim. Yumurta kırmaktan bir haber ben şimdi sarısı nasıl ayırıcam ne gerek var diye direkt kırdım. Karıştırdım malzemeyi, sürdüm bekledim ve yıkandım. Ama ben çok sıcak suyu severim. Sıcak suyu saçıma dayamamla yumurta aklarının pişmesi bir kaç saniye sürdü. Benim kafa cılbır tadındaydı:)) Ay onu temizliycem diye anam ağlamıştı...


İkincisi ise bir arkadaşım limonu gözüne damlatınca parlak olur dedi ve bende işim gücüm yokmuş gibi damlattım. Ay canım nasıl yandı, nasıl yandı anlatamam. Sakın yapmayın.


Sonra bir de kirpikleri kesince daha uzun oluyormuş diye duymuştum ve onu da hemen tatbik etmek istedim. Sonuç küt kısa kirpiklere sahip oldum. Neyseki sonra düzeldiler. Aman bunların hepsi söylenti ben ettim siz etmeyin. Denemeyim sakın. Tabi bu dediklerimin yaklaşık 10 sene önce olmuştu ve o zaman 20 yaşında falandım. Aklım beş karış havada olunca böyle şeyler yaşamışım.
Tüm karizmada dağıldı ama neyse:)) Bundan sonra idrak yolları tıkanıklığı-2'de farklı bir konu ile birlikte olmayı düşünüyorum:))
Bugünde bana ayrılan sürenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. En güzel günler, en güzel geceler sizlerin olsun efemdim.... Esen kalın.

19 Aralık 2009

Kurdelalı Bileziğim

Image Hosted by ImageShack.us
by embir

Geçen hafta sonu taclarla birlikte yaptığım bir çalışmada bu bilezikti. Şu meşhur yaz tatilimin son ayağı olan Amasra'dan almıştım bu bilezikleri. Düz kullanmayım dedim ve şu tacımda olduğu gibi kurdela ile sardım.

Diyorum acaba minik birde gül kondursam nasıl olur? Çok mu abartı durur ne dersiniz?

Hafta sonlarını seviyorum, ne güzel bana bol vakit kalıyor. Sabah erken kalktım ve çamaşır evi topla temizle işlerimi bitirdim, 10 marifette çalışmalara baktım, yorum yazdım veeee oturdum şimdi de cicikler yapmaya başladım.

Haydi herkese keyifli bir hafta sonu diliyorum.

16 Aralık 2009

Özlemişsinizdir Diye Yeniden Yaptım:)

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

:))) ay yine mi embir dediğinizi duyar gibiyim. Evet yine özel gün çantası yaptım. Hatta burada anneme yaptığıma çok benziyor ama ortasına metal diktim bunun. Bu tam kime niyet kime kısmet bir çalışma oldu. Aslında bunu başkası için yapmıştım fakat bugün bir arkadaşıma hediye ettim. Acil durum hediye kutum seni çok seviyorum.

Akşam iş çıkışı şu benim mutfak setlerinden varsa yenilerini alayım diye gittim. Daha önce satılan siyah beyazdan bir tane daha aldım ve 3 farklı desenden de birer adet aldım. Almak isteyenler için birazdan fotolarını çekip pasajıma ekleyeceğim bilginiz olsun.

Bizim ofisde 2 gündür internet yok:( fatura gelmemiş ve ödeme yapılmayınca da kesmişler, sanırım yarın kulanmaya başlarız tekrar. İşte bloglara giremiyorum, websense uygulanıyor yani Türkçe mealiyle siteler engellendiğinden açamıyoruz. Nasıl oluyorsa 10marifet açılabiliyor ama onda da üye girişi yapılamıyor, yani en fazla yorumları okuyabilirim o kadar. Yani iş yerinde bu tarz eylemlerde istesemde bulunamıyorum ama iş için bile o kadar çok kullanıyormuşum ki, iki gündür bir iş yapıcam şurdan bakayım diyorum aaaa olmuyor. Print alıcam yok o bile olmuyor, benim laptop ağda bile gözükmüyor. Gelsin flashlar kaydedilsin, arkadaşların senin yerine çıktı alsın. Offf offf ömür törpüsü. Teknoloji hayatımıza o kadar girmişsi küçük bir aksaklık hayatımızı felç edebiliyor:(

İşte böyle arkadaşlar, bana müsaade daha yeni önlüklerimi fotoğraflıycam ve pasajıma ekliycem. Haydi kalın sağlıkla

15 Aralık 2009

Bu Güller Nasıl Yapılmış?

Image Hosted by ImageShack.us

kujular

Bu güller ne ile yapılmış bakalım? Cevap için düşünmeye gerek yok elbette fotoğraftan belli oluyor değil mi? Yapılış aşamlarını sol alttan sağ alta doğru sıraladım. Tabi ki bunu ben yapmadım ama kaynakta gösteremeyeceğim. Bunu Fikret babam mail atmış, oradan resimleri kolaj yaptım.

Patatesleri zar gibi kesip kıvırıp gül yapmışlar. Aralarına da kürdan batırıp sabitlemişler ve kızgın yağda kızartmışlar veeee işte sonuç burada.

Belki yılbaşında sofranıza eğlence katmak için sizlerde denemek istesiniz diye paylaşmak istedim.

Yavruağzı Güllü Tacım

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Yine tac süsledim. Bu da İstanbul'dan aldığım bir taçtı. Metalik gri tacı ebruli kırmızı kurdela ile sardım sarmaladım. Daha sonra da önceden deneme amaçlı yaptığım yakma güllerimi yapıştırdım ve tacımı tamamladım.

Yakma gülün yapılışı ise bana daha kolay geldi. İnce uzun bir parça organze kumaşı (bir tarafı daha dar olacak) oymalı olarak kestim ve mum ile yaktım. Sonra da kıvırıp altınan diktim. Tek tek yuvarlak parçaları yakıp yaptığımız güllerden çok daha kolay ve dolu dolu bir gül oldu sanki.

Bu akşam bir önceki tacımla kullanacağım çalışmanın son eklemesini de yapıcam ve en kısa sürede onu da sizlerle paylaşacağım.

Herkese sağlıklı ve sıcak günler diliyorum, bu hafta Ankara soğuk yahu....

14 Aralık 2009

Fuşya Tüğlü Tacım

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

İşte bende süslü taclar kervanına katılmış bulunuyorum. Hafta sonu bir dolu ciciler yaptım yapmaya da devam edeceğim:)

Bu ince siyah tacı geçenlerde yaptığım İstanbul seyahatim sırasında aldım. İstiklal'de görünce fiyatı da uygundu, 3 farklı tac aldım ve hafta sonu ikisini süsledim hemde nasıl süsledim hemen anlatayım.

Siyah organze kumaştan bir parça kesip büzdüm ve tacın üzerine bir tarafa doğru yapıştırdım. Üzerine de pembe şerit pulumu aldım ve en üstede onu peligom ile yapıştırdım. Komik kısma geliyorum şimdi. Almanya'dan sırf rengini beğendiğim için fuşya rengi toz alma tüğlerinden almıştım. Merak etmeyin hiç kullanmadım. Zaten aldığımda da toz almak için değil başka bir iş için kullanırım diye düşünmüştüm. İşte ondan tüğ yoldum:)) Sonra da tüğleri organze parçanın bir kısmına yapıştırdım. Üzerine de şu 3-5 çifti bir liraya satılan küpelerden almıştım (tabi ki takmak için değil bu işlerde kullanmak için) Onunda metal kısmını koparttım ve tüğlerin bittiği yere yapıştırdım :))

Ay çok komik oldu yahu, dilimizi de nereye çekersen oraya gidiyor :)) Bu tacı kendim için yaptım. Yılbaşında kullanıcam, hemde nasıl? Beni izlemeye devam edin. Azzzz sonra :))

11 Aralık 2009

Bu da kahverengi bilekliğim

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Merhabalar,

Dün öğlen Nedret ablacım ve Nalan ablacım ile buluştum, leylak dalı da geldi. Onunla da tanışmış oldum. Ben öğlen arasında kaçtım geldim, bu sebeple fazla kalamadım ama yine çok güzel sohbet ettik. Benim için çok güzel oldu. Özlemişim valla, çok hoş sohbet insanlar. Vakit nasıl geçti anlamadım. 1 saat sohbet ettik tabi onlar sohbete devam etti ama ben gitmek zorunda kaldım. Aklım onlarda kalsa da işe dönmem gerekti :(

Bu bilekliğimi buradaki kolyem ile birlikte takmıştım o zaman hemen fotoladım. Yapılışı çok basit. Zincire gönlünüze göre boncuk ve metal aparatları takarak yapıyorsunuz. İşte bu kadar.

Herkese mutlu ve huzurlu bir hafta sonu diliyorum. Haydi kalın sağlıcakla...

09 Aralık 2009

Mutfak Seti

Image Hosted by ImageShack.us
By embir


Bu şirin mutfak setlerini ben yapmadım ama uygun fiyata bulunca almak istedim. Kumaşlarının deseni çok hoşuma gitti. Dahası üçlü set olması. Önlüğün yanında fırın eldiveni ve tutacağı da var. Önlüğün ortasında ise kocaman bir cebi bulunuyor. (eve gelir gelmez fotolarını çekmek istedim, bazıları kırışık çıkmış, ben önce foto çektim sonra ütü yaptım, işlem ters oldu kusuruma bakmayın, sadece gün ışığından faydalanmak istemiştim)

Bunlardan önce bir kaç tane aldım ve hediye kutuma koydum. Hediye kutusu da ne ola ki diyenleriniz olur ise hemen açıklayayım. Bir yere giderken ya da acil durumlarda elimin altında olsun diye yaptıklarımdan ya da aldıklarımdan bir kutu hazırladım. Bir yere giderken hoppp hemen oradan uygun bir hediye alıp paket yapıyorum. Sonra pasajıma ekleyeyim belki almak isteyen olur dedim. Dün akşam ekledim ve siyah beyaz olan hemen satıldı. Sabah paketimi kargoya verdim bile.

Diğerleri elimde mevcut (kırmızı olandan bir tane de kendime aldım) almak isterseniz pasajıma bakabilirsiniz. Beğendiğiniz ama satılmış bir desen varsa mesaj atabilirsiniz, eğer hala mevcutsa pasaja eklerim.

Image Hosted by ImageShack.us
by embir

08 Aralık 2009

Kahverengi Kolyem

Image Hosted by ImageShack.us

by embir

Bayramda bu yana yazı ekleyemedim. İşlerim çok yoğumdu ve birde şehir dışına gitmem gerekti. Bu sabah döndüm. Azıcık kendime gelince de hemen yazı hazırlığına geçtim. Şimdi sadede geliyorum :)

Uzun zaman önce yapmıştım bu kolyemi. Geçenlerde takılarımı bir düzenleyeyim dediğimde altlarda kalan ve hiç kullanmadığım canım kolyemi bulunca aldım hemen taktım. Takmışken de fotolayım dedim:))

Yapılışına gelince; mum ipe cam boncuk ve metalleri diziyoruz. Sarkıtlarını yapmak için ise çivi tele (adı bu muydu? uzun zamandır takı yapmadım isimlerini de unutmuşum) kristal boncuklarımı geçirdim, uçlarına da metal ortası boncuklu şeylerimi (neyleri mi?) taktım ve bunları da mum ipli kısmın aralarına ekledim. Ucuna da kapama takıp klipsi geçirdim bitti gitti :))

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...